Superenkel rengöring för ansiktet hemma

Vi har tidigare lagt upp många bra ansiktmasks recept som man enkelt kan göra hemma, i dessa har det ofta ingått flera ingredienser. Idag tänkte jag däremot tipsa om ett sätt att rengöra ansiktet naturligt och enkelt hemma utan att blanda ihop något. Jag gillar den här metoden eftersom man egentligen inte behöver tänka så mycket eller stå flera minuter inne i badrumet med en massa olika produkter, det är också naturligt och fritt från kemikalier!

Tvätta ansiktet med honung

För att detta ska fungera bäst bör man använda så kallad rå honung och gärna ekologisk. Rå honung är nämligen naturligt antibakteriellt och innehåller enzymer som är bra för huden. honey-352205_640Vilket gör metoden extra bra för dem som har problem med finnar eftersom att honung inte heller påverkar hudens återfuktningsförmåga något kemikaliebaserade produkter ofta gör. Honung är faktiskt så pass effektivt och bra för huden att det används i vissa mediciner för att behandla brännskador. Ett tips är att blanda i en droppe eterisk olja för luktens skull samt de fördelar som de oljorna för med sig. Viktigt att tänka på är att eteriska oljor aldrig ska använda direkt på huden utan endast utspätt och som ingrediens i salvor och krämer med mera. Vill man ha en extra aknebekämpande tvätt kan man blanda i lite c-vitamin pulver också.

Så här gör du, blöt ansiktet med varmt vatten. Lägg en liten klick honung i handen och massera ut det i händerna precis som du skulle gjort om det var tvål. Massera sedan in honungen i ansiktet med cirkulära rörelser, försök täcka hela ansiktet. Om man vill så kan man stanna här i några minuter och bara låta honungen sitta kvar. Detta ger en mer djupgående rengöring men är absolut inget man behöver göra om man inte känner för det. Tvätta av ansiktet med varmt vatten och badda det torrt med en handduk.