Smoothies för energi och fin hy

Idag tänkte jag tipsa er om några smoothiesrecept som passar perfekt såhär på hösten när man behöver lite extra energi! I normala fall kan det vara lite jobbigt att äta så mycket frukt och grönt som man borde och då passar smoothies perfekt, både gott och nyttigt!

Smoothie för energi

Den första smoothien jag vill tipsa om är en riktig energibomb:8718142976_805417a6f2_z

Valfri juice
Bladspenat
Persilja
Vetegräs
Acai
Hallon
Maca

Förutom att vara otroligt god så innehåller den här smoothien vetegräs och maca vilka båda är mycket energigivande. Givetvis är den här smoothien även bra ur andra synvinklar Acai är t.ex. fullproppat av antioxidanter och riktigt bra för huden. Kort sagt en riktig supersmoothie!

Smoothie för huden

3450345363_84f75271b6_z

Papaya hjälper huden både inifrån och utifrån

Även om smoothien ovan är bra för både hud och energi så vill jag tipsa om en smoothie med papaya. Papaya har en rad bra egenskaper för både huden och resten av kroppen, den innehåller bland annat enzymer som kan motverka cancer och rengör huden. Det bästa är att skära upp en halvmogen papaya och använda som ansiktsmask och använda resten till den här smoothien så får man hjälp både inifrån och utifrån!

Papaya
Mango
Vatten
aloe vera
Lila majs (purple corn, valfritt men innehåller en massa antioxidanter kan också bytas ut mot valfri antioxidantbomb)

Smoothie mot rynkor

105360356_4f82b5046c_z

Använd vindruvor med kärnor!

Till sist vill jag tipsa om en smoothie med vindruvor, druvorna ska mixas med kärnor. Detta på grund av att vindruvskärnor innehåller en stark antioxidant som stramar åt huden och gör den elastisk och stärker immunförsvaret.

Vindruvor
Vatten
Banan
Babyspenat
Avokado

 

Anledningen till att jag inte skriver med några mått i recepten är för att det är lite upp till var och en hur man vill ha sin smoothie. Givetvis kan man också byta ut och lägga till ingredienser lite hur man vill när det kommer till smoothies, vilket gör dem till otroligt tacksamma ”hudbehandlingar”.