Rökning ger dig rynkor

Att rökning och tidigt åldrande av huden hör ihop är väl ingenting som direkt förvånar någon längre. Redan under tidigt 1800-tal kom man fram till denna slutsats och det finns många skriftliga texter som beskriver rökares hy som sliten, blek och rynkig. Eftersom kroppens celler får sämre blodcirkulation när man röker är det inte svårt att tänka sig hur en rökares hud ser ut efter några år. Dessutom ökar risken för cancer enormt för den som röker jämfört med ickerökare. En av de vanligaste cancerformer hos rökare är hudcancer, och även om alla rökare givetvis inte drabbas av hudcancer så får nästan alla garanterat en sämre, slitnare, tröttare och sämre hud än ickerökare, oavsett hur mycket dyra hudvådskrämer, ansiktsmasker och hudvårdsprodukter rökaren använder.

När man röker försämras hudens spänst och rökare får ofta en läderartad hud med en gulaktig eller blek färgton. Rökning minskar kroppens naturliga förmåga att förse huden med syre och viktiga näringsämnen och därför är det också vanligt att blodflödet minskar. För att beskriva det enkelt kan man säga att rökning kväver huden och hudcellerna inifrån. Vid rökning frigörs enorma mängder av fria radikaler, vilket är instabila molikyler som bryter ner cellväggar, DNA och så kallade essentiella fetter med mål att själva bli stabila.

ecigarett

Elcigaretter är inte lika skadliga mot din hud som vanliga cigaretter

Minska dina hudskador genom att sluta röka

Genom att sluta röka kan du om inte återbygga din skadade hud, åtminstone minska skadorna i tid. Desto längre du har varit en rökare desto svårare blir det att få en vacker hy utan rynkor. Oavsett hur många hudkrämer, ansiktsmasker och hälsovårdsprodukter du använder kommer du aldrig att kunna återfå en helt frisk hy och därför är det extremt viktigt att sluta röka i tid. Ett bra hjälpmedel för att sluta röka är den så kallade e-cigaretten som du kan köpa på http://www.cigoteket.se/ och som inte innehåller alla de tusentals farliga ämnen som vanliga cigaretter gör. En e-cigarett utsöndrar rök precis som vanliga cigaretter men med hjälp av vattenånga istället för glöd. Smaken är ungefär densamma som i vanliga cigg men trots detta är e-cigaretterna inte alls farliga i jämförelse. E-cigaretterna går att få i versioner som är både nikotinfria och som innehåller nikotin. Det bästa av allt är som sagt att dem inte skadar din kropp eller din hud på samma sätt som vanlig rökning.