Fet och oljig hy med mycket pormaskar kan vara ett extremt jobbigt problem. Många gånger känns det som att det inte spelar någon roll hur mycket man tvättar ansiktet, utan ansiktet blir fett och oljig direkt igen. Faktum är dock att det kan vara just det som är problemet. Om du tvättar ditt ansikte för ofta kan du ge signaler till huden om att den behöver producera mer talg, och det är när du har en överproduktion av talg som ditt ansikte känns flott. Fet y med mycket talg har en tendens att bilda finnar och acne. Om du har problem med acne bör du kolla in vår guide som ger dig tips på hur du förebygger och minskar finnar. Nedan ger vi dig några tips på ansiktsmasker och ansiktsbehandlingar som du kan använda som substitut till att tvätta ditt ansikte med tvål och vatten.

Tre rengörande ansiktsmasker

Ansiktsmask sjögräs

Ansiktsmask sjögräs

1. Ansiktsmask med sjögräs & pimpsten: Sjögräs har länge använts mot fet och oljig hy. Denna ansiktsmask innehåller bland annat sjögräs som med sin förmåga att suga upp vätska kan hjälpa dig att bli av med din feta hy. Behandlingen innehåller även äkta pimpsten, vilket är en sten som bildats då lavan från en vulkan har hamnat i vatten och där med också kylts ner väldigt snabbt. Pimpstenen har en erkänt effektiv förmåga att vidga tilltäppta porer, skrubba bort döda hudceller samt motverka oljig och fet hy.

Ansiktsmask kamomill

Ansiktsmask kamomill

2. Ansiktsmask med kamomill: Denna ansiktsmask innehåller kamomill, vilket är en växt som använts i medicinkonst sedan lång tid tillbaka. Kamomill har en svettdrivande effekt och kan minska svullnader i huden, och växten kan även hjälpa dig att bli av med oljig hud eftersom denna ansiktsmask effektivt rensar bort hudens föroreningar. Även denna ansiktsmask innehåller pulvriserad pimpsten, vilket kan förklara dess ypperliga förmåga att motverka fet hud i ansiktet.

Svart ansiktsmask

Svart ansiktsmask

3. Svart rengörande ansiktsmask: Den svarta ansiktsmasken är en nyhet i Sverige. Den har länge använts i framförallt Asien där den ursprungligen kommer ifrån. Den svarta ansiktsmasken är en så kallad lermask och den appliceras i flytande form i ett tunt lager över ditt ansikte. Krämen tränger djupt ner i dina porer, och när ansiktsmasken sedan stelnar inom 30 minuter drar den med sig porerna upp med rötterna. Talget i dina porer minskar och därför minskar också din feta hy.