Pormaskborttagare

Minska pormaskar med en pormaskborttagare

Vissa dagar känns det som att pormaskar är ett enormt problem som aldrig tycks vilja ta slut. Någonsin! Här kan du läsa om hur du använder en pormaskborttagare för att ta bort pormaskar. Alla vi (ja, de flesta människor) som någon gång har haft irriterande pormaskar vet hur svårt det kan vara att bli av med dem.

Ta bort pormaskar med en pormaskborttagare.

Ta bort pormaskar med en pormaskborttagare.


Pormaskar har en tendens att dyka upp i ansiktet eller på andra delar av kroppen och de tenderar ofta att ställa till med en mängd olika problem. Inte nog med att pormaskarna känns äckliga och ofräscha. De kan faktiskt också utvecklas till finnar. Både barn, ungdomar och vuxna kan få mycket pormaskar. Dock brukar det vara vanligast hos ungdomar i tonåren.

Vad är en pormask?

Hela våra kroppar täcks av hud. I huden finns flera små mynningar som kroppen använder för att släppa ut talg och svett. Talget har som funktion att smörja huden så att den inte blir torr. När talgkörtelns mynning täpps igen av exempelvis smuts kommer inte det nyproducerade talget ut från huden. Istället fylls talgkörteln med ännu mer talg och pormasken bildas. Om du försöker klämma en pormask med smutsiga fingrar riskerar du att pormasken blir infekterad. Det är då som finnar uppstår.

Kläm pormaskar säkert

Genom att använda en pormaskborttagare för att klämma pormaskarna riskerar du inte att pormasken blir infekterad. Du kan beställa en pormaskborttagare på internet. Vi rekommenderar att du kollar in detta set: Pormaskborttagare (3pack). Där får du tre olika verktyg som kan användas för att klämma pormaskar.