Påsar under ögonen kan bero på flera olika orsaker. Vanliga anledningar till påsar under ögonen är ärftlighet, allergier, dålig sömn, dålig syn (vilket gör att du kisar) eller stress. Det finns få saker som kan göra att en människa ser så trött och sliten ut som stora påsar under ögonen, och därför är det mycket viktigt att behandla och bota problemet om du vill se frisk och fräsch ut. Nedan kan du läsa om några behandlingar som kan motverka ringar under ögonen. Vi listar såväl professionella behandlingar för hemmabruk som huskurer som du kan utföra hemma med hjälp av enkla medel.

Ansiktsmasker som kan motverka ringar under ögonen

Ögonbehandling med kollagen och vitaminer

Ögonplåster med kollagen

Ögonplåster: En populär behandling som bidrar till att reducera trötthetstecken så som påsar, ringar eller rynkor under ögonen är ögonplåster innehållandes kollagen, vitaminer och fuktkräm. Kollagenet hjälper kroppen att producera nya hudceller och strama åt huden samtidigt som vitaminerna ger kroppen en extra skjuts i rätt riktning. Behandlingen appliceras under dina ögon i omkring 20 minuter och bör utföras minst 3 gånger i veckan för bästa möjliga resultat.

Ögonplåster med guld och kollagen

Guld-ögonplåster

Guldögonplåster: Denna behandling är ögonplåsternas lyxvariant och innehåller i stort sett samma ingredienser som behandlingen ovan. Skillnaden med denna ansiktsmask ligger i nanopartiklarna av äkta guld som bidrar till att minska kroppens nedbrytning av kollagen. Behandlingen bör användas minst 2 gånger per vecka och är supereffektiv. Beställ plåster och bli av med påsar under ögonen direkt.

Minska påsar under ögonen hemma

Dina påsar under dina ögon är egentligen svullnader, och eftersom svullnader ofta går ner av kyla så kan du utföra följande enkla huskur hemma för att reducera påsarna. Ta en vanlig matsked och låt den kylas av i din frys i några minuter. Ta sedan ut skeden och pressa den runda, och numera kalla delen av skeden under dina ögon i cirka 30 sekunder. Svullnaden kommer tillfälligt gå ner och du slipper se trött ut!

Fem snabba tips: Gnugga inte ögonen, drick tillräckligt med vatten, sov tillräckligt mycket varje natt (ca 7 timmar), använd återfuktande hudkräm, undvik för mycket direkt solljus i ditt ansikte.