Många lider av finnar, acne och fet hy, speciellt i ungdomsåren. För vissa hänger symptomet kvar upp i vuxen ålder och det finns inte många saker som är värre än en smärtande, infekterad och ful finne. Det finns några knep som kan hjälpa dig med problemet och åtminstone delvis reducera dina finnar i ansiktet. Det du framförallt måste göra för att minska dina finnar och bli av med dem är att rensa dina pormaskar. Pormaskarna består av talg, och när du får en överproduktion av talg kommer din hy kännas fet, och då kommer finnarna också att dyka upp som ett brev på posten.

Behandlingar som motverkar finnar

Rengörande ansiktsmask mot finnarDjuprengöring för ansiktet: Vi rekommenderar dig att använda produkten "Black peel off mask" som är en svart lermask. Den fungerar på så sätt att att du smörjer in ditt ansiktes hud med den trögflytande svarta krämen efter att ha ångbadat ansiktet med varmt vatten för att öppna porerna. Krämen tränger då djupt ner i dina porer, och i takt med att ansiktsmasken sedan torkar drar den med sig talg, smuts och andra föroreningar från porernas botten.

pilatensmaRengör porerna på näsan: Detta är en behandling som innehåller exakt samma substans som produkten ovan, men som är framtagen i perfekt mängd för att rengöra porerna på din näsa. Näsan är en kroppsdel där finnarna trivs eftersom näsan är rik på porer. Näsmasken appliceras på samma sätt som behandlingen ovan och med denna behandling kan du enkelt ta bort pormaskar.

Därför får du finnar och acne

Finnar och acne uppstår då du har en överproduktion av talg. När talgkörteln producerar för mycket talg täpps porerna igen och blir stora. När vi sedan trycker på de sprängfyllda porerna kommer talget ofta ut i form av en mask, och det är detta vi kallar för pormaskar. Vad många inte vet är att det är väldigt svårt att klämma pormaskar på rätt sätt, och om man misslyckas kan porerna bli infekterade. När dina porer blir infekterade ökar risken för finnar och acne väldigt mycket.

Vanliga misstag

Ett stort misstag som många gör är att klämma pormaskar själva utan att veta den rätta tekniken. Om man klämmer sina pormaskar på fel sätt är risken stor att de blir inflammerade, vilket också gör att pormaskarna blir röda och irriterade. Ett tips är istället att använda pormaskklämmare för att få bort pormaskar. En pormaskklämmare är ett specialverktyg utformat för att klämma pormaskar och är superenkelt att använda.

Ett annat vanligt misstag är att många misstar oljig, finnig och fet hy för att vara oren och att det är därför som man får finnar. Detta leder till att dem tvättar sig för mycket och för ofta med starka tvålar och rengöringsmedel. Detta är dock väldigt dumt eftersom det sänder signaler till kroppen om att istället öka talgproduktionen vilket bara bidrar till ännu fetare hy med.