Hemmagjorda porplåster

Att dra av porplåster och sedan kolla hur mycket man fick bort är nästan lite märkligt tillfredställande. Det finns många olika sorter man kan köpa i olika hudvårdsbutiker vissa bättre än andra. Jag tänkte nu tipsa om hur man kan göra egna hemma, dessa kommer dra ut pormaskarna precis som de köpta men de innehåller inte de andra renande effekter som köpta produkter kan ha. För er som inte riktigt har koll på hur porplåster brukar fungera så är det vanligtvist som en ansiktsmask man låter stelna och sedan drar av som ett plåster.  

Såhär gör du porplåster hemma

Ingredienser:

  • Mjölk
  • Gelatin
pilaten

Bild på Pilatens näsmask

Gör såhär: Blanda lika stora delar mjölk och gelatin (t.ex. en matsked av varje) i en liten skål tills du får en klumpig massa. Ställ sedan in massan i mikron i ungefär tio sekunder så gelatinet smälter. Innan du gör det vill jag komma med en liten varning över att det luktar rätt illa men det är något man får stå ut med. Applicera sedan blandningen där du normalt brukar använda porplåster och låt den sitta tills den stelnat (ca 15 minuter beroende på tjocklek). Ett tips till appliceringen är att använda sig av en makeupborste.  När plåstret har stelnat är det bara att försiktigt dra bort det och beundra resultatet precis som vanligt.

Som jag sa i början så innehåller ju inte den här några renande produkter som de köpta brukar göra men för att bara dra bort död hud och pormaskar fungerar det utmärkt och är mycket billigare! Första gången jag använda detta var jag rädd att det skulle bli för tunt för att kunna dra bort i ett stort plåster men det fungerade faktiskt bättre än förväntat, jag var också lite orolig över att det skulle fastna små bitar av den på huden men det gjorde det inte heller!