Hemmagjord ansiktsmask

Hej! Idag tänkte jag lägga upp ett recept för en ansiktsamask man enkelt kan göra hemma. Den här masken kommer passa de flesta men är som bäst för dem med kombinations hud. Som de flesta hemmagjorda ansiktsmasker som vi lägger upp här så är även denna lätt att hitta ingredienserna till i vilken matvarubutik som helst.

Recept: ansiktsmask med persika och gräddfil

Persikor är ju otroligt goda att äta, de är också väldigt vitamin och mineralrika. I den här peach-219845_640ansiktsmasken används de på grund av dessa vitaminer och mineraler men även för återfuktning då persikor innehåller ca 87% vatten.  Persikor innehåller höga mängder vitamin C, A, B och E de innehåller också bland annat järn, magnesium och zink. På grund av dess antioxiderande egenskaper kan de hjälpa till att förhindra åldringen och behålla hudens ungdomliga lyster.  Den andra huvudingrediensen i masken är gräddfil. Gräddfil hjälper huden att hålla sig återfuktad samt ökar hudens egna produktion av kollagen. Det finns ju rätt många produkter på marknaden idag som innehåller någon form av mjölkprodukt för just dessa ändamål. Eftersom det är så lätt att få tag på så varför inte göra en egen mask med samma egenskaper för mycket mindre pengar. På grund av dessa egenskaper lämpar sig masken bäst för dem med kombinations hy eller känslig hy.

Ingredienser

1 mogen persika
1 äggvita
1 msk gräddfil

Gör såhär: Blanda ihop alla ingredienserna så de bildar en bra ansiktsmask koncistens. Se till att ditt ansikte är rent och applicera sedan masken. Låt den sitta på i ungefär en kvart och tvätta sedan bort den försiktigt och smörj in dig med en återfuktande kräm. Masken är väldigt mild och innehåller ingenting som borde irritera huden varför den passar bra för dem med känslig hy.

Om ni gillade det här inlägget kan ni kolla in fler liknande inlägg här!