Hemmagjord ansiktsmask med pumpa

Det är snart halloween och affärerna har börjat sälja pumpor så jag tänkte därför tipsa om en underbar ansiksmask med pumpa som ingrediens! Pumpor är mycket vitaminrika och innehåller naturliga enzymer och AHA-syror som hjälper till att släta ut huden, göra den mjuk och ge den lyster.

Pumpor är väldigt tacksamma att ha och göra med eftersom nästan allt på dem går att använda. De är nämligen inte bara bra att göra ansiktsmasker med utan även väldigt nyttiga att äta. De innehåller nämligen rätt mycket zink som hjälper kroppen att kontrollera hormonnivåer och talgproduktion vilket kan hjälpa den som har problem med finnar. Pumpor är alltså grovt underskattade små skönhetsbomber plus att rostade pumpakärnor är ett supergott alternativ till snacksen!

Recept för ansiktsmask med pumpapumpa

Detta behöver du till ansiktsmasken:

1-1.5 dl färskt pumpa fruktkött
2 ägg
2 tsk mandelmjölk (för torr eller kombination hud)
1 tsk honung (för torr hud)
2 tsk äppelcidervinäger eller tranbärsjuice (för oljig hud)

Gör såhär: Lägg pumpaköttet i en matberedare eller mixer och mixa till en tjock massa. Lägg i äggen för att binda ihop det hela. Om du har torr hud så rör du ner mandelmjölken och honungen i massan. Har du fetare hy så rör du istället ner äppelcidervinägern eller tranbärsjuicen för att bekämpa flottighet.  Blanda allt väl och applicera sedan masken och låt den verka i 15 till 20 minuter beroende på hur känslig din hud är. Skölj av ansiktsmasken med kallt vatten och smörj in dig med din favorit nattkräm om du gör detta på kvällen annars går valfri återfuktande kräm bra.

Denna ansiktmask kan kännas lite komplicerad att göra men tro mig när jag säger att resultatet är värt det! Jag tycker också det är väldigt kul att kunna använda säsongens varor till sånt här så att man får lite variation mellan årstiderna. Är du på jakt efter lite enklare hemmagjorda ansiktsmasker kan jag tipsa om dessa två: Ansiktsmask med choklad , Ansiktsmask med valnötter.