Grönt te bra för hela kroppen

Idag tänkte jag skriva lite om grönt te, jag inser att jag är lite sent på bollen gällande detta men jag tycker ändå att det är värt att berätta om. Grönt te kommer ifrån samma växt som det vanliga svarta teet. Det som skiljer är att grönt te behandlas på ett speciellt sätt som bevarar en massa nyttiga och bra egenskaper ifrån tebladen.

Detta kan grönt te hjälpa mot

Det faktum att grönt te behåller så höga halter av de nyttiga ämnena gör att det är bra för hela grönttekroppen på många olika sätt. En mycket stor teori är att grönt te förebygger cancer, dessa studier har visat att fem koppar om dagen i alla fall minskar ett enzym i kroppen som personer med cancer har väldigt mycket av. Ämnena i grönt te hjälper också koppen att läka celler och återhämta sig snabbare efter exempelvis en hjärtinfarkt, det kan också skydda lederna från skador hos människor med reumatism. Utöver allt detta så har även forskare från USA kommit fram till att grönt te ökar ämnesomsättningen och kan på det sättet hjälpa människor att gå ner i vikt.  Grönt te ska däremot undvikas av människor med blodbrist eller järnbrist då teet likt kaffe kan minska upptaget av järn ifrån maten.

Grönt te och hudvård

Eftersom detta främst är en hudvårdblogg så vill jag också lite kort berätta om det gröna teets egenskaper för huden. Grönt te förekommer ofta i olika hudvårdsprodukter och av en god anledning. Tebladen är nämligen mycket motståndskraftiga mot solen och teet utgör därför ett bra och naturligt solskydd. Grönt te innehåller också starka antioxidanter vilket gör att det rätt så effektivt kan användas mot akne. Vissa studier har visat att antioxidanten från grönt te är ett mycket effektivare bekämpningsmedel mot akne än traditionella receptfria krämer. Att dricka teet kan också ge huden fördelar, teet innehåller inte bara antioxidanter utan även anti-inflammatoriska ämnen som kan hjälpa till att förebygga åldring inifrån. Kylda tepåsar med grönt te kan också användas som en behandling mot påsar under ögonen.