Förebygga rynkor

I trettioårs åldern kan börja se små linjer i ansiktet som senare kommer bli rynkor. Detta är något som är bäst att acceptera, rynkor är något alla får och det gå inte att undvika helt. Se dem som ett tecken på ett väl levt liv, ett bevis för att du har skrattat, gråtit och kisat i solen. Trots detta så kanske man inte vill se ut som en 70 åring när man är 40 så jag tänkte därför ge er 3 tips som kan förebygga rynkor.

3 tips för att undvika rynkor

Sluta röka
Rökning är en av de värsta sakerna du kan göra för din hud. Det får en att se mycket äldre ut då anti-agedet torkar ut huden, gör den glåmig och bildar rynkor speciellt runt munnen och ögonen. Detta händer för att rökning förhindrar syre från att nå huden vilket gör att den tar rätt mycket skada. Om du känner någon äldre som röker eller har rökt så känner du säkert igen det jag har beskrivit.

Drick vatten
Fukt är väldigt viktigt för att huden ska hålla sig frisk, att dricka mycket vatten renar också resten av kroppen från gifter. Det är bra att veta att dricka vatten inte direkt är någon snabbt sätt att få finare hy på men i det långa loppet så kommer du tjäna på det. Om man dricker runt 8 glas vatten om dagen kommer det att hjälpa huden hålla sig återfuktad och fin längre.

Ät omega-3
Omega-3 gör en massa bra saker för kroppen, det ger bland annat näring åt huden och hjälper den att inte torka ut. Har man redan torr hud så kan det vara ett tecken på att man inte får i sig tillräckligt med omega-3. Det går att få i sig på den rad olika sätt bland annat via kapslar men det finns också i tonfisk, sojabönor och pumpa frön med mera.

Vill du veta mer om vad som händer med huden när man åldras så klicka här!