Har du problem med torr hud i ansiktet? Då kan vi rekommendera dig någon av våra återfuktande ansiktsmasker innehållandes kamomill eller extrakt från tebuske. Du kan köpa ansiktsmasker på nätet här. Torr hud i ansiktet kan bero på flera orsaker så som exempelvis ärftlighet, skiftande temperaturskillnader beroende på väder, stigande ålder ,att du dricker för lite vätska, för mycket smink, att du använder fel tvål eller att du tvättar dig för ofta. Oavsett anledning till din torra hud kan det vara skönt att veta du kan bota torr hud, om inte helt, så åtminstone delvis. Nedan listar vi tre olika ansiktsbehandlingar för dig som lider av torr hud. Du kan även läsa om några trix som du kan använda för att motverka torr hud i ansiktet.

Hos Ansiktsmaskbutiken kan du köpa produkter och använda egna ansiktsmasker hemma.

Tre återfuktande ansiktsmasker

Ansiktsmask med kollagen och nanopartiklar av guld

Ansiktsmask med kollagen.

Ansiktsmask med kollagen: Denna ansiktsmask innehåller kollagen, flera viktiga vitaminer samt nanopartiklar av äkta guld. Kollagen är ett naturligt protein som alla människor behöver och som bland annat bidrar till en bra fiberstruktur som ger en slitstartk stadga till din hud. Nanopartiklarna av guldet hjälper kroppen att avstanna nedbrytningen av kollagenet vilket gör att din hud kan bibehålla sin lyster. Beställ ansiktsmask kollagen.

Återfuktande ansiktsmask med kamomill

Ansiktsmask med kamomill

Ansiktsmask med kamomill: Kamomill är en växt som har använts i läkemedelskonst sedan urminnes tider. Växten har en förmåga att minska svullnader och verka inflammationshämmande.  Denna ansiktsmask innehåller även apelsinextrakt och hjälper ansiktets hud att återställa den naturliga PH-balansen.

Ansiktsmask med extrakt från tebuske.

Ansiktsmask tebuske

Ansiktsmask med extrakt från tebuske: Denna ansiktsmask innehåller extrakt från tebuske och hjälper din hud att bland annat öppna tilltäppta porer, förebygga infektioner, återfukta huden samt förbättra hudens elasticitet och struktur. Behandlingen är mycket populär och kan med fördel användas tillsammans med en rengörande ansiktsbehandling.

Så motverkar du torr hy

Det finns några enkla knep som kan bidra till att motverka torr hy i ansiktet. För det första är det extremt viktigt att dricka mycket vatten. Din hud består nämligen vatten till hela 70% och därför måst du hela tiden fylla på med vätska för att din hud ska må bra. Experter menar att man bör dricka minst 1,5 liter rent vatten varje dag.

Tvätta dig inte för ofta! Att tvätta sig är en självklarhet, men att tvätta sig för ofta kan faktiskt stjälpa mer än vad det hjälper. Tvål innehåller många onaturliga kemikalier och ingredienser som kan torka ut huden och därför är det dumt att använda för mycket tvål. Det är samma sak när det gäller att duscha. Om du är en person som duschar varje dag bör du skippa tvålen, åtminstone två gånger i veckan och enbart använda vatten.

Undvik att vistas i solen. Solen är en självklar bov när det kommer till torr hud av uppenbara anledningar. Hur skönt det än må vara att ligga och lapa sol så bör man inte sola allt för ofta, och när du väl gör det bör du dricka mycket vätska! Tänk också på att smörja in dig med feta och återfuktande hudkrämer som hjälper kroppens hud att bibehålla sin fuktighet.